Drivande hundraser

Motionera med din hund

Motion är viktigt för alla levande varelser, inte bara människor. Och, om man bestämmer sig för att skaffa en hund så bör man vara medveten om att dessa djur behöver sina promenader varje dag. En del raser behöver mer motion än, till exempel, mindre raser. Dock bör man räkna med att gå en promenad med sin hund åtminstone tre gånger om dagen. En av dessa promenader borde vara lite längre. Det kan ibland kännas svårt att klämma in promenaderna. Ibland blir det diskussioner hemma om vems ansvar det faktiskt är att gå ut och gå med hunden. Men det är bara ett måste som ska göras dagligen, annars bör man faktiskt inte ha hund. I det här inlägget kommer lite tips på träningsformer som man kan utöva tillsammans med sin hund för att se till att både en själv och hunden får sin dagliga dos motion som vi behöver.

Appar med information om träning

Idag finns det jättebra appar som hjälper till att hålla koll på hur långt man gått, sprungit samt hur många kalorier man har förbränt och så vidare. Det är jättebra att man har sådana appar i telefonen så att man kan logga vad som är en bra runda för just dig och din hund. Skulle du lida av artros i knä så finns det en annan app som är väldigt bra, nämligen jointacademy, där får man tips om träning speciellt anpassad till sina krämpor. I många fall kan man lindra sin artros med hjälp av rätt träning.

Promenader bör ses som vardagsmotion

Självklart ska man gå ut och gå de dagliga promenaderna, de bör vara självklara aktiviteter i schemat. För att göra det lite roligare för en själv men även hunden så kan man försöka gå lite olika rundor.

Löpning är bra träning för både hund och ägare

Om man känner sig i god form kan man prova att jogga eller springa tillsammans med sin hund. I början kan det vara svårt att hitta en takt som fungerar för båda, man får helt enkelt ge det lite tid tills dess att man hittat det rätta lunket. En del hundar har svårt att lära sig i början hur man springer fint bredvid. En del vill springa snabbare och andra fokuserar alldeles för mycket på sin ägare, och blir därmed mest i vägen. Det är en vanesak och träning ger färdighet.

Viktigt med disciplin för hundarna

En annan sak som är viktig att tänka på när man har hund är att man stimulerar deras hjärna också. Genom att träna disciplin menar experterna att hundarna blir lika uttröttade som vid fysisk träning. Dessutom är det roligare att ha en väluppfostrad hund, så det kan vara värt att lägga några timmar i veckan på disciplinkurser.