Drivande hundraser

Livet som hundägare

Det är en förmån att vara hundägare, alla kan inte vara det av olika skäl. Det kan vara allergier, bostadsförhållanden, arbetstider eller annat som gör att det faktiskt inte går att ta på sig ansvaret för en fyrbent vän. Det är ju ett långt åtagandet det normalt handlar om. Den som skaffar en valp tar på sig ett ansvar för sådär 10-15 år framåt och det blir nästan som att skaffa barn. Det kan vara krävande att ha en hund, men det kan också vara otroligt givande när det fungerar.

Djurälskare på olika sätt

Den som inte kan ha hund eller andra djur själv, kanske kan njuta av dem på annat sätt. Kanske som volontär på ett hundstall. Det kanske inte blir riktigt samma sak som att ha egna hundar, men bättre än ingenting. Oavsett hur du gör med just ditt ”hunderi” kommer det antagligen att behövas en del hundsaker. Handla på webbsidan zoo.se, där finns allt som behövs och lite till både för nyblivna hundägare och mer erfarna. Hundbäddar, selar, täcken, koppel och leksaker likaväl som foder och hundgodis för träning och aktivering. Allt går att hitta på zoo.se vare sig du vill beställa på nätet eller i någon av de fysiska butikerna.

Hundliv året om

Att ha hund handlar rätt mycket om att vara utomhus. Det är en väldig massa promenader som ska göras för att uträtta behov, längre motionsrundor och kanske träningstillfällen på brukshundsklubben eller friluftsliv i största allmänhet. Hundar klarar ofta olika väder och temperaturer förvånansvärt bra alldeles själva. Men det finns en del att tänka på för den ansvarstagande hundägaren. Sommartid kan det behövas fästinghalsband och vintertid kanske ett varmt täcke. Om ni tar era promenader på saltade vägar vintertid kan hundtassarna ta rejält med stryk och behöva särskild omvårdnad.

Den aktive hundägaren som ägnar sig åt olika hundaktiviteter kan behöva speciell utrustning beroende på typ av hundsport. Spårlina, dragsele eller en massa hundgodis att ha vid träningen. Gå med i en brukshundsklubb så finns massor med kunskap att få där. Det är en härlig hobby att träna sin hund tillsammans med likasinnade. Nosework, rallylydnad, agility eller vad som nu känns roligast. För de som har arbetande raser kanske fårvallning eller jakt passar bättre. Kanske för att tävla och prestera på så hög nivå som möjligt eller bara för att ha roligt tillsammans med sin fyrbente vän. Det är nämligen det viktigaste för att få ett härligt liv som hundägare.