Drivande hundraser

Hundkläder för tvåbenta

Hundarna har ju sin päls, den kan vara kort, lång, sträv, mjuk, tjock eller tunn men för det mesta är den väldigt bra på att hålla din fyrbente vän varm i de flesta väderlekar. Visst kan det behövas ett täcke om det är riktigt kallt men för de flesta raser och väderlekar räcker pälsen långt. För husse eller matte är det inte lika enkelt. Det krävs riktigt bra friluftskläder för att få samma komfort vid långa utevistelser, till exempel i samband med jakt, vandring eller skidfärder. Garphyttan erbjuder ett brett sortiment robusta kläder för alla hundägare och andra som också lever ett aktivt liv.

Jakthundar och jaktkläder

Du som sysslar med jakt och har en jakthund vet vilken härlig känsla det är att sitta på pass i skogen och vänta på det rätta ögonblicket då du kan släppa din vän för ett drev eller en apportering av fällt byte. Det kan bli många timmars väntan ibland och det ställer stora krav på dina kläder. Tänk trelagersprincipen med underställ, mellanlager och ytterskal. Allt detta har kläder från Garphyttan och självklart i snygga modeller så kläderna fungerar även till vardags. Om du ska vara i rörelse kan du använda Garphyttans fleeceplatt som ytterplagg ifall det inte är för kallt, men vid blåst eller sträng kyla är det alltid skönt med ett yttre lager i form av en snygg jacka.

Hundägarens småprylar

Som hundägare är du säkert van att ha med dig en del småprylar på promenader och längre vandringar med din hund. Lite hundgodis för träning, bajspåsar om olyckan är framme på fel ställe, men kanske också tassalva, spårlina och kanske ett halsband eller täcke i varningsfärg. Allt det här behöver transporteras och det är inte alltid praktiskt med ryggsäck. Därför är det gott om fickor i Garphyttans kollektioner. Byxorna har många funktionella fickor och det finns jackor med ryggfickor för lite större saker, förutom ett antal fickor fram och på ärmarna. En genomtänkt design utmärker Garphyttans alla plagg. För en aktiv hundägare som vill vara ute i vått och torrt med sin fyrbente vän är det viktigt att kunna lita på att kläderna håller hög kvalitet och är maximalt funktionella.